search

Informare ANAF: plata defalcata a TVA se abroga de la 1 februarie

Incepand cu data de 1 februarie 2020, prevederile Ordonantei Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA se abroga, reaminteste Agentia Nationala de Administare Fiscala.


In termen de 10 zile de la data de 1 februarie 2020, unitatile Trezoreriei Statului vor transfera automat, fara nicio formalitate prealabila in raport cu titularul contului, disponibilul existent in soldul conturilor de TVA in contul de disponibil al titularului deschis la aceeasi unitate a Trezoreriei Statului.

Tot in termen de 10 zile de la data de 1 februarie 2020, contribuabilii care au aplicat mecanismul platii defalcate a TVA care nu au deschis cont la Trezoreria Statului vor comunica unitatii Trezoreriei Statului numarul contului curent deschis la o institutie de credit in care se transfera sumele respective. In cazul in care aceste persoane nu comunica informatii privind contul curent deschis la institutia de credit, in baza unei liste a acestor persoane furnizate de Trezoreria Statului, organul fiscal solicita, in termen de 10 zile de la data primirii solicitarii de la Trezoreria Statului, titularilor de cont aceste informatii, pe care le transmite unitatilor Trezoreriei Statului, in vederea transferului sumelor.

Fiscul atrage atentia ca, incepand cu data de 1 februarie 2020, prin conturile de TVA deschise la unitatile Trezoreriei Statului ale persoanelor care au aplicat mecanismul platii defalcate a TVA nu mai pot fi efectuate operatiuni, cu exceptia celor prevazute mai sus.


DE RETINUT!

Contul de TVA poate fi executat silit de orice creditor, indiferent de natura creantei, pana la data de 1 februarie 2020.



 Baza legala: OUG nr. 78/2019 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal-bugetare publicata in Monitorul Oficial nr. 1031/23.12.2019.



Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice